Μια εύκολη μακαρονάδα που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας. Χρησιμοποιούμε βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό για πλούσια γεύση.
Read MoreΧάρη στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη του κόσμου προς... το άτομό τους, τη συλλογή και διάδοση συνταγών μέσω εκπομπών, περιοδικών και Internet, αλλά και οι μακρές περίοδοι νηστείας που συντηρεί η θρησκεία μας, έχουν διαδώσει τα μύδια σε βαθμό να είναι ένα από τα πλέον καταναλωνόμενα, φρέσκα, προϊόντα στο τραπέζι μας. Σήμερα, ακόμη και σε περιοχές ηπειρωτικές, χωρίς άμεση επαφή με τη θάλασσα, υπάρχει (και την αξιοποιούμε σε μεγάλο βαθμό) η δυνατότητα να απολαμβάνουμε μύδια όλες τις εποχές του χρόνου.
Από πλευράς διατροφικής, 100 γραμμάρια του φαγώσιμου περιεχομένου του μυδιού περιέχουν 2 gr λιπαρών, 3,4 gr υδατάνθρακες, 11,7 gr πρωτεΐνης, μεταλλικά άλατα (88 mgr ασβέστιο, 236 mgr φώσφορο και 5,8 mgr σίδηρο) και βιταμίνες, Β1 (0,12 mgr) και B2 (0,16 mgr).
Ανακεφαλαιώνοντας, μπορούμε να πούμε θετικά ότι τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ευγενών πρωτεϊνών με χαμηλό περιεχόμενο λιπους και λιπιδίων. Επίσης, είναι αναγνωρισμένες οι χωνευτικές αλλά και διεγερτικές τους ιδιότητες, κυρίως λόγω της ποσότητας των αλκαλικών αλάτων που περιέχουν.
Και γίνεται καλύτερο αν απολαμβάνεις τα μυδάκια σου και πίνεις το ουζάκι που λέγαμε, σε μια ψαροταβέρνα της Κρήνης, στην Θεσσαλονίκη, εκεί, δίπλα στο κύμα… αν είναι νύχτα και φάτσα κάρτα έχεις ένα πελώριο δεκαπενταυγουστιάτικο φεγγάρι… αν κάποιος φροντίζει να σου προσφέρει δύο αχνιστά μυδάκια μέσα στο κέλυφος τους, αφού προσθέσει μία κουταλιά ζουμάκι και λίγο μαϊντανουδάκι για ντεκόρ.
Read More